duminică, 6 mai 2012

Blat de tort


Blat de tort cu rubarba

 

 

Igrediente:  Varianta1 (pentru o oala mare de 3,5-4l)
                     6 oua, 6 linguri de apa, 460g zahar, 300g faina, 1 pachetel de praf de copt
                     Varianta 2 (pentru o forma de tort de 26cm diametru)
                     4 oua, 4 linguri de apa, 300g zahar, 200g faina, 1 pachetel de praf de copt



Timp de preparare: 45-60 minute

Dificultate: redusa

Mod de preparare


Ouale intregi, apa si zaharul se bat bine de tot (pe vremuri Mama ma punea sa le bat 30 de minute cu mana). Se pot bate cu mixerul :). Se adauga faina si praful de copt incet, sub forma de ploaie. Forma se unge cu margarina, se tapeteaza cu faina si cu o hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la foc mic-mediu aproximativ 40 minute (in functie de cuptor). Se incearca cu o scobitoare, iar cand aceasta iese curata si nelipicioasa, blatul e gata.







Blatul se taie in doua (cine e priceput, poate si in 3), se insiropeaza dupa gust cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom si se umple.




Crema de rubarba e facuta din tulpini de rubarba fierte cu zahar si pasate usor. Am pus aceasta crema la mijloc, deasupra frisca si frunze de menta  - usor si racoros!






Un comentariu:

  1. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere