duminică, 6 mai 2012

Banita

Baniţa  (Plăcintă bulgărească cu brânză)

 

Ingrediente:
1 pachet foi de strudel/placinta 
350-400g telemea de vaca
750g iaurt
3-4 oua
1/2 pachet unt topit
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sare, piper
unt sau margarina pentru tava

Timp de preparare:
35 minute


Dificultate: redusa


Mod de preparare


Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se unge cu unt sau margarina. Pe fiecare foaie de strudel se intind 1-2 polonice din compozitie, se ruleaza si se pune in tava (eventual indoind marginile). Dupa ce au fost puse toate ruladele in tava se acopera cu unt topit.




Se incalzeste cuptorul la foc iute (200°C) si se coace aproximativ 25-30 de minute, pana cand prinde o culoare aurie. Se poate servi atat calda cat si rece.





2 comentarii:

  1. arata tare bine! acum mi-e pofta de o bucata, cum facem? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic sa iti faci tu placinta ta - e la fel de buna! ;)

    RăspundețiȘtergere