duminică, 6 mai 2012

Fursecuri de Craciun (Adventsplätzchen)


















Ingrediente:  200g faina, 75g zahar, 1 pachet zahar vanilat, sare, 1 ou, 100g unt, scortisoara, coaja rasa de lamaie/portocala, nuca, nuca de cocos sau orice alte esente. (pentru mai multe fursecuri se fac, desigur, doua portii - eu n-am facut una simpla niciodata).
Pentru ornat: martipan, glazuri, bilute colorate etc.

Timp de preparare: 40-60 minute (+1 ora la rece)
Dificultate: Redusa

Mod de preparare

Faina, zaharul, zaharul vanilat, 1 varf de cutit de sare, oul si untul se amesteca scurt cu mixerul (paletele de aluat), apoi cu mana. Se adauga aromele - scortisoara sau coaja rasa de portocale, sau amandoua, sau orice altceva dorim (am mai facut cu nuca de cocos si nuca).

Aluatul se pune 1 ora la frigider.

Apoi se intinde, se fac forme si se coc la 160°C pentru 10-15 minute. (chiar daca par prea moi, ele se mai intaresc putin atunci cand se racesc).


















Fursecurile se orneaza dupa indemanare - ciocolata topita, glazura de zahar praf topit la rece in zeama de lamaie (+colorant rosu), martipan, bilute colorate, ciocolata.























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu