duminică, 12 iunie 2011

Clatite cu sunca si ciuperci

Ani de zile am cautat reteta potrivita de clatite fara succes... Mai mult de jumatate din clatite mi se rupeau. Aceasta reteta am gasit-o pe undeva pe internet. Clatitele sunt putin mai groase si pufoase, dar ies mereu si sunt buuune. Noi le mancam de obicei cu gem, Nutella, zahar sau chiar cu ciuperci.
















Timp de gatire: 60 minute, cu tot cu clatitele
Dificultate: redusa

Ingrediente
  500g faina, 1 l lapte, 2 linguri de ulei, 1 varf de lingurita de sare, 4 oua, ulei pentru prajit
Pentru umplutura: 1 conserva de ciuperci, 150g sunca/costita, 1-2 cepe verzi, 1 lingurita faina, 1 pahar de lapte, cascaval, arpagic verde (facultativ), sare si piper


















Mod de preparare

Faina se pune intr-un castron, in mijloc se face o gaura, se pun ouale, 2 linguri de ulei si un pic de sare si 250ml de lapte si se amesteca bine cu mixerul. Incet se adauga si restul de lapte. Se pune cate o lingurita de ulei in tigaia incinsa si cu un polonic mare se toarna compozitia. Se intorc cu paleta plata. Ies aproximativ 25 de clatite mari ce se pot servi cu diverse umpluturi.

Ceapa verde si arpagicul se toaca, sunca si ciupercile se taie cubulete. In putin ulei se pune ceapa, arpagicul si sunca. Apoi se adauga ciupercile si se mai calesc putin. Se pune o lingurita de faina, se amesteca si se stinge cu 1 pahar de lapte cald. Se adauga sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele, se pun intr-o tava unsa si se rade deasupra cascaval. Pofta buna!








































































































































2 comentarii:

  1. data viitoare incearca cu ciuperci proaspete, si in loc sa legi compozitia cu sos alb, pui un ou crud. asezi clatitele intr-un vas termorezistent uns cu unt, le acoperi cu smantana lichida, presari cascaval si dai la cuptor. un deliciu :))

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi de idei. eu folosisem ciuperci din conserva fiindca aveam cateva ramase de la o mancare, o sa incerc si varianta ta, sigur.

    RăspundețiȘtergere