Dificultate: medie
Prajitura Analele istoriei o stiu din copilarie si a fost una dintre primele prajituri pe care am invatat sa le fac singura. O mancam la Tanti Silvia, nasa mea si imi placea la nebunie. Asa ca am luat reteta si de-atunci o fac mereu. Nu stiu de ce se cheama asa, poate din cauza celor 3 straturi de culori diferite, insa imi place si numele.
-
Ingrediente
140g margarina,
400g zahar,
70g faina,
4 oua,
150g nuca macinata,
100g unt,
2 linguri cacao -
Mod de preparare
140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. - Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.
Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar. Se pune in cuptorul stins pana face crusta. Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat. Se presara cu nuca macinata. -
Mod de servire
Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.
una din prajiturile mele preferate :)
RăspundețiȘtergere