sâmbătă, 22 septembrie 2012

Tort de inghetata rapid



Ingrediente
200g bezele, 150g ciocolata, 600ml frisca naturala 
(Daca nu vreti sa fie prea dulce, folositi 1 litru de frisca. Cea mai buna ciocolata pentru acest tort este cea de nougat - deoarece ramane moale si dupa ce e congelata (eu folosesc Schogetten Praline Noisettes).

Timp de preparare 10 minute + cateva ore la congelator

Dificultate foarte mica




Mod de preparare

Ciocolata si bezelele se maruntesc mare si frisca se bate. Cand toate sunt gata, ciocolata si bezelele se amesteca repede repede cu frisca (ca sa nu se inmoaie bezelele). Se pune amestecul intr-o forma de tort imbracata in folie si se baga la congelator. Se serveste a doua zi. Masa de frisca se poate injumatati, iar jumatate se poate amesteca cu alune macinate, migdale prajite in zahar, se poate inlocui ciocolata simpla cu nugat/ciocolata cu nugat, se poate adauga cocos, jumatate se poate colora cu praf pentru suc de diverse arome, jumatate din frisca (nebatuta) se poate amesteca cu ciocolata topita si se bate apoi, se poate adauga putina esenta de rom sau se poate improviza dupa gust si imaginatie.






reteta preluata de aici  10 - Minuten - Eissplittertorte
N.B. Toate pozele sunt facute de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu