Ingrediente:
200 g margarina
250g zahar
4 oua
praf de copt (1 lingurita sau 1/2 pachetel)
coaja rasa de la o lamaie
300g faina
100ml lapte
visine
Timp de preparare: 30-40 de minute
Dificultate: mica
Mod de preparare
200g margarina se freaca bine cu 250g zahar. Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile in compozitie si putin praf de copt (sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie), eventual coaja rasa de la o lamaie
Apoi se adauga putin cate putin alternativ 300g faina si 100ml lapte. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de cutit de sare si se adauga la sfarsit.
Aluatul se toarna in tava mare de aragaz (neunsa si fara hartie de copt) si se imprastie visinele bine scurse. Eu folosesc in general visine proaspete sau congelate de mine fara samburi, dar am folosit si visine din compot sau caise sau alte fructe. Sunt un deliciu!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu