miercuri, 20 august 2014

BANANA SPLIT

Banana split este un desert de origine americana preparat dintr-o banana, 3 feluri de inghetata, diferite sosuri si frisca. Pe cat este de simplu, pe atat este de gustos. Reteta am luat-o de pe videojug si am urmat-o aproape intocmai.




























Ingrediente: (4 portii)
4 banane, 4 bile/linguri de inghetata de ciocolata, 4 bile/linguri de inghetata de vanilie, 4 bile/linguri de inghetata de capsuni, 200 ml frisca batuta/ frisca la tub, sosuri de ciocolata, capsuni, caramel sau ananas (sau la alegere), nuci caramelizate pentru decor, 4 cirese confiate/ cirese sau visine normale sau fructe de padure tot pentru decor (facultativ 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingurita zahar).


Dificultate: mica

Timp de preparare: 10 minute maximum



Mod de preparare

Se cojesc bananele si se taie in doua pe lung daca aveti boluri ovale, lunguiete speciale pentru banana split sau in doua pe verticala daca aveti boluri rotunde (la boluri mici, puteti folosi chiar si doar o jumatate de banana taiata in doua pe lung).
In fiecare castron peste banana se pune cate o bila de inghetata de capsuni, apoi una de vanilie si apoi una de ciocolata - una langa alta de-a lungul bananei.
Frisca se bate, eventual cu 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita de zahar si se imparte generos peste inghetate. Se pun sosurile dorite sau cele avute la indemana peste frisca. Eu am topit ciocolata cu putina frisca lichida sau cu 1 lingura de lapte si cand s-a racit putin am folosit acest sos.
Se presara crocant de nuci/ alune/ migdale (gata facut din comert) si se pune "cireasa de pe tort", si anume cate o cireasa confiata (maraschino cherry) sau chiar fructe de padure.



Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu