Ingrediente:
1 vanata, 1 ceapa, 2 rosii mari, 3-4 catei de usturoi mari, ulei, sare, piper, patrunjel proaspat.
Dificultate: mica
Timp de preparare: 30-40'
Mod de preparare
Vanata se spala, se curata "in pijama" (cu dungi), se taie felii de un deget, se sareaza si se lasa 20'. Se clatesc, se usuca pe servete de bucatarie si se prajesc bine pe ambele parti in ulei incins.
In aceasi tigaie se caleste putin ceapa taiata mic, se adauga vinetele (scurse de ulei pe hartie absorbanta), rosiile rase (fara coaja) si jumatate de pahar de apa. Se fierb putin - 5-10'.
Se adauga usturoiul tocat marunt (se poate si felii subtiri daca va place), jumatate de legatura de patrunjel tocat, sare si piper dupa gust. Se mai fierbe un pic si gata. Se serveste calda sau rece, ca atare sau garnitura la carne. Matusa mea o tine in borcane sigilate peste iarna. Noi am servit-o cu friptura de mistret si pireu. Enjoy!
ei, da! sper s-o faca Radu :) e delicioasa!
RăspundețiȘtergere