duminică, 23 septembrie 2012

Prajitura/Tort Musuroi



Ingrediente
100 g margarina
120 g zahar
150 g faina
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
2 oua
75 ml lapte

Pentru umplutura:
3 banane
60 g fulgi de ciocolata/ ciocolata rasa
2 cutii de frisca (400 sau 500ml)
2 pachete intaritor de frisca
grasime pentru forma

Timp de preparare 30 de minute + cateva ore la frigider

Dificultate medie







Mod de preparare
Se mixeaza un blat din primele 7 ingrediente. O forma de tort de 26cm se unge si se tapeteaza cu faina, iar pe fund se pune hartie de copt. Se toarna compozitia si se coace la 170 grade C (foc mic) circa 30 minute.

Blatul racit se pune pe un platou. Se scobeste cu o lingura cam 1/2 - 1 cm adancime, lasand o margine de aproximativ 2 cm. Firimiturile se pun intr-un castron si se lasa mai mari. Bananele se decojezc si se taie pe lungime in doua. Se pun peste blat cu partea dreapta in jos.

Frisca se bate cu intaritorul de frisca. Se adauga ciocolata. Frisca se pune cu grija peste blat. Se acopera cu firimiturile de blat, se orneaza dupa gust si se lasa la frigider cel putin 2 ore.


Reteta preluata de aici Maulwurfkuchen



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu